Öztürk; “ İsmet Atlı Benim İçin Büyük Bir Değerdir”

Öztürk; “ İsmet Atlı Benim İçin Büyük Bir Değerdir”

Belediye Başkanımız Musa Öztürk, kendisi ve belediyemiz ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarına servis edilen “Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu rahmetli güreşçi İsmet Atlı anısına hazırlanan derginin sponsorluk sözünü yerine getirmediği” yönündeki ele

Başkanımız Öztürk,  İsmet Atlı’nın ölümünden sonra,  anısına bir yayın çıkarılması için başlatılan çalışmadan haberdar edildiğini,  sadece Kozan’a ve Türkiye’ye değil, dünyaya mâl olmuş,  değerli  bir spor adamı için elinden gelen yardımı yapacağını söylediğini doğrularken,  gelişen sürecin basın yayın kurumlarına ve kamuoyuna  ısrarlı ve bilinçli bir şekilde yanlış aktarıldığını belirtti.

Başkanımız Öztürk’ün bu konudaki açıklaması şöyle;

“Merhum İsmet Atlı, ünü ülkemiz sınırlarını aşmış, uluslararası bir spor adamı ve şairimizdir. Kendisi benim büyük değer verdiğim ve sevdiğim bir kişiydi. Bende, sevenleri gibi onu ebediyete uğurlamanın üzüntüsünü derinden yaşamış  birisiyim.

Rahmetli Atlı’nın anısına hazırlanması düşünülen ve katkıda bulunmam istenen dergi/kitap çalışmalarına da sadece belediye olarak değil, gerekirse kişisel olarak elimden gelen desteği vereceğimi de yakınlarına ifade ettiğim doğrudur.

Ancak, dergiye sponsor  olmamız istenmesine rağmen, bir oldu bitti ile hazırlanan derginin basım aşamasında ve basımı tamamlanana kadar belediyemizin ilgili birimleri ve şahsım hiçbir şekilde bilgilendirilmemiş,  düşünce ve önerilerimizin alınması gereği duyulmamıştır.

“Yenilmezleri yenen pehlivan İsmet Atlı “ başlığıyla, derginin 12. Sayfasında adıma kaleme alınan yazıyı da ben yazmadığım gibi derginin muhtelif sayfalarına yerleştirilen belediyemiz logolu reklamlardan da dergi çıktıktan sonra haberim olmuştur.

Basımı yapılan dergi,  tarafımdan görülmeden,  ilgili belediye başkan yardımcımıza “Sponsor olduğum” yönündeki beyanla teslim edilerek dağıtımının yapılması istenmiştir.

Belediye Başkan Yardımcımızın iyi niyetle teslim alarak, küçük bir kısmının dağıtımı yaptırdığı dergiyi,  inceleme imkânı bularak değerlendirdikten sonra derginin dağıtımının derhal durdurulması talimatını verdim.

 Rahmetli İsmet  Atlı’nın hayatı ve şanlı başarılarını çok daha güzel şekilde aktarılabilme olanağı varken, maalesef,  derginin yayımı, başta rahmetlinin kardeşi olan Sayın Hüseyin Atlı olmak üzere birilerinin reklam aracı haline getirilmiştir.

Sayın Hüseyin Atlı’nın geçmişte de bu tür emrivakileri olmuştur. Bunu benim kadar kendisi de çok iyi bilmektedir. Sayın Atlı’nın kamuoyu önünde,  taşları yerinden oynatmaya çalışan, hakkaniyet ve  iyi niyetten uzak,  emrivaki ve  ısrarcı çıkışı tasvip edebileceğim bir durum değildir.

İsmet Atlı gibi kıymetli  şahsiyetler üzerinden bu tür emrivakiler yapılarak, kişisel  hırsların tatmine yönelik girişimlere ne Kozan Belediyesi’nin nede şahsımın harcayacak 1 kuruşu olmaz, olamaz.

Kaldı ki;  tüm giderlerine sponsor olduğumuz iddia edilen derginin arka kapak iç sayfasında başka değerli isim ve kuruluşların da ekonomik katkı da bulundukları yazılmıştır.

Kozan Belediyesi olarak, merhum İsmet Atlı’nın şahsiyeti ve adının büyüklüğüne yakışacak, kendisine verdiğimiz  değerin ve önemin anlaşılmasına olanak sağlayacak güzel organizasyon ve etkinliklere  imza atacağız.

Bir Türk vatandaşı ve hemşehrisi olarak, merhum İsmet Atlı’nın anısına sahip çıkmak ve gelecek nesillerce hatırlanmasını sağlamanın,  ülkemize kazandırdığı şerefli başarılar karşısında manevi şahsı önünde her zaman saygıyla eğilmek ve gereken vefayı göstermek gerektiğinin bilincindeyim.

Bu bilinçle hareket etmeye devam ederek, hiç kimsenin  manevi değerler, belediyemiz ve şahsım üzerinden prim yapmasına fırsat vermeyeceğimin ve merhum İsmet Atlı’ının anısına asla saygısızlıkta bulunmayacağımın bilinmesini isterim”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.